COVID-19'un Çevrimiçi Alışveriş Davranışı Üzerindeki Etkisini Anlamak

COVID-19'un Çevrimiçi Alışveriş Davranışı Üzerindeki Etkisini Anlamak

COVID-19 küresel salgınının muhtemelen 2020'nin belirleyici olaylarından biri olacağını ve on yıla kadar sürecek etkileri olacağını söylemek için çok erken olduğunu sanmıyorum.

 

Durum hızla değişiyor. Tek bir yerde toplanmasının güvenli olduğu düşünülen insan sayısı binlerden yüzlere, 10'a düştü. Birçok büyük şehirdeki restoranlar, barlar, sinema salonları ve spor salonları kapanıyor. Bu arada birçok ofis çalışanı, tam zamanlı olarak uzaktan çalışmanın yeni zorluklarıyla karşı karşıyadır.

 

Esasen, insanlar birbirine bağlı dünyamızın gerçekleriyle hesaplaşıyor ve bu bağlantıları diğerleriyle geçici olarak ayırmanın ne kadar zor olduğunu. Eşi görülmemiş zamanlarda yaşadığımızı söylemek, yetersiz bir ifade gibi geliyor.

 

İnsanların bu yalnızlık ve belirsizlik dönemine nasıl yaklaştıklarına dair gördüğümüz yanıtlardan biri, alışveriş davranışlarında bir gecede yapılan büyük değişikliklerdir. Gönderen Toptan alım için çevrimiçi alışveriş ne sizsiniz, satın alma, ne zaman ve nasıl insanlar değişiyor.

 

Daha fazla şehir tecrit altına alındıkça, gerekli olmayan işletmelerin kapatılması emrediliyor ve müşteriler genellikle halka açık yerlerden kaçınıyor. Alışverişi gerekli olanlar dışında her şey için sınırlamak yeni bir normal hale geliyor. Markalar değişen ihtiyaçları karşılamak için adapte olmak ve esnek olmak zorunda.

 

Bu kaynak, belirsiz zamanlarda markanız için en iyi kararları verebilmeniz için bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. İşiniz için hangi seçimleri yapabileceğinizi belirlemenize yardımcı olmak için davranışların nasıl değiştiğine, insanların hangi ürünleri satın aldığına ve hangi sektörlerin baskı hissettiğine ilişkin bazı gerçekleri ve rakamları bir araya getirdik.

 

Koronavirüsü Anlamak

 

COVID-19 haberi yayıldıkça ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen salgın ilan edildiğinde insanlar stok yaparak yanıt verdi. El dezenfektanı ve maskeler gibi tıbbi malzemeler ve tuvalet kâğıdı ve ekmek gibi ev malzemeleri satın aldılar. Kısa süre sonra hem gerçek mekânda hem de çevrimiçi mağazalar talebe ayak uydurmak için mücadele etmeye başladı ve malzemeler için fiyat artışı yaygınlaştı.

 

İnsanlar krizlere farklı şekillerde tepki verir. Kontrol edemediğimiz belirsiz, riskli bir durumla karşı karşıya kaldığımızda, biraz kontrolümüz olduğunu hissetmek için elimizden gelen her şeyi denemeye meyilliyiz.

 

Londra Sanat Üniversitesi'nde bir tüketici psikoloğu olan Paul Marsden, CNBC tarafından şu sözleriyle aktarıldı: "Panik satın alma, üç temel psikoloji ihtiyacımızı karşılamak olarak anlaşılabilir." Bu ihtiyaçlar, özerklik (veya eylemlerinizin kontrolünü elinizde tutma ihtiyacı), ilişkililik (ailelerimize fayda sağlamak için bir şeyler yaptığımızı hissetme ihtiyacı) ve yeterlilik (doğru seçimi yapan akıllı alışverişçiler gibi hissetme ihtiyacı).

 

Bu psikolojik faktörler, “perakende terapi” nin birçok farklı türde kişisel krize bir yanıt olmasının aynı nedenleridir; ancak bir pandemi sırasında ek katmanlar vardır.

 

Birincisi, COVID-19'un küresel yayılmasına çok sayıda belirsizlik ve bazen de çelişkili bilgiler eşlik ediyor. İnsanlar birden fazla kaynaktan farklı tavsiyeler duyduklarında, hazırlıksız olmaktansa, gereğinden fazla hazırlık yapmaları için daha büyük bir içgüdülere sahip olurlar.

 

İkincisi, kalabalık zihniyeti var. Başkalarının rafları satın aldıklarını görmek ve ardından gerekli ürünlerin kıtlığını görmek, stoklama kararını doğrular. Kaynak olmadan kimse geride kalmak istemez.

 

COVID-19, E-ticaret Ortamını Değiştiriyor.

 

Dünyanın dört bir yanındaki perakende işletmeleri, hızla değişen müşteri davranışından tedarik sorunlarına kadar her şeyden COVID-19'dan etkileniyor.

Yazar: S.M